Ομάδα Angels Team Athens

Ομάδα Angels Team Athens
Μικρά ασήμαντα ανθρωπάκια…
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΦΙΛ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ:
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!!
Ο ΜΥΘΟΣ:
Υπάρχει η αντίληψη και ο μύθος στην Ελλάδα, ότι αν καταγγείλουμε επώνυμα τον γείτονα που κακοποιεί ένα ζωάκι ή γενικά που κάνει κ
άποιο έγκλημα, θα μας κάνει κακό αυτός μετά! ΜΥΘΟΣ! Λάθος μεγάλο. Αν μαζευτούν μάρτυρες και καταγγείλουν, θα υπάρξει καταδίκη. Η καταδίκη για κακοποίηση, εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, έχει και ένα χρόνο φυλάκιση. Δεν μπαίνει μέσα ο δράστης, γιατί είναι εξαγοράσιμη. Κάνουν έφεση μετά και την μειώνουν την ποινή σε 3 χρόνια με αναστολή.

Ο ΝΟΜΟΣ:
Αυτό σημαίνει, ότι για 3 χρόνια, δεν πρέπει να απασχολήσει το νόμο για κανένα λόγο! Ούτε στραβά δεν μπορεί να παρκάρει, γιατί θα μπει μέσα. Φυλακή! Κορυδαλλό! Ακόμα και να μην καταδικαστεί, έχει απασχολήσει, και υπάρχει κίνητρο να βλάψει τον γείτονά του. Η αστυνομία τον έχει πρώτο ύποπτο για οτιδήποτε συμβεί και αυτό ου το λένε! Έχει τα μάτια όλα πάνω του! Δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί όλες οι κατηγορίες θα πέσουν πα΄νω του. Αυτοί γίνονται υπόδειγμα πολίτη μετά. Αυτοί θα παρακαλάνε να μην πάθετε κάτι, γιατί ο νόμος θα κατηγορήσει αυτούς!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ:

Κανένας δεν είναι “μάγκας” από αυτούς! Κανένας δεν έχει ούτε το απαραίτητο θάρρος, να τα κάνει αυτά σε άνθρωπο, γι αυτό και τα κάνουν σε ανυπεράσπιστα ζωάκια!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ:

Είναι δυνατόν να φοβόμαστε έναν άνθρωπο, ενώ όλοι οι άλλοι που κατακρίνουμε και καταδικάζουμε τις συμπεριφορές αυτές, είμαστε χιλιάδες?? Είναι δυνατόν να φοβόμαστε ολόκληρες γειτονιές και ολόκληρες κοινωνίες, μονάδες που παρανομούν εις βάρος ψυχών? ΟΧΙ! Είναι λίγοι, και είμαστε χιλιάδες!! Μην τους φοβάστε, αυτοί πρέπει να μας τρέμουν!
ΣΥΝΈΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ:
Αυτά τα ασήμαντα ανθρωπάκια, εκτός από το νόμο και τα πρόστιμα, θα έπρεπε εμείς, σαν κοινωνία, να τα κάνουμε να τρέμουν!! Θα έπρεπε, αυτός που έχει κακοποιήσει κοινή θέα, και τον ξέρουμε και τον έχουμε δει, να μην έχεις καμία υπηρεσία από την γειτονιά του, από την πόλη του. Να μην μπορεί να αγοράσει ούτε ψωμί! Να μην μπορεί να βρει δουλειά, φίλους, σχέση! Τίποτα! Να τους ξερνάει η κοινωνία, στο περιθώριο, εκεί που πρέπει να είναι. Μόνοι τους, μακρυά από εμάς τους υπόλοιπους και τα παιδιά μας και τα ζώα μας.
ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Ξεκινήστε να δείχνετε ότι υπάρχει συνέπεια συλλογική! Ότι η γειτονιά είναι ένα, η κοινωνία μας είναι ένα, ενωμένοι απέναντί τους. Κάντε τους να νιώσουν αυτό που πραγματικά είναι, μόνοι, ανίσχυροι απέναντί μας, και να ντρέπονται και να φοβούνται να παρανομήσουν, ειδικά πάνω σε ψυχές!! Κάντε τους να φοβούνται την συνέπεια από την κοινωνία, περισσότερο από κάθε πρόστιμο και κάθε συνέπεια του νόμου!
Αυτό ήταν ένα μόνο κομμάτι από την ενημερωτική ομιλία της ομάδας μας στην Αίγινα. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σύντομα.

Απάντηση