Αθλητικα

Στην αντεπίθεση περνά ο Γ. Στεφανόπουλος πρόεδρος του ΣΕΠ ο οποίος παραθέτει το σχετικό άρθρο του αθλητικού νόμου

Στην αντεπίθεση περνά ο Γ. Στεφανόπουλος πρόεδρος του ΣΕΠ ο οποίος παραθέτει το σχετικό άρθρο του αθλητικού νόμου και υποστηρίζει ότι δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία επαγγελματική δράση από ερασιτεχνικές ομοσπονδίες, γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στον πρωταρχικό σκοπό της ίδρυσης της ερασιτεχνικής ομοσπονδίας που είναι η καλλιέργεια ερασιτεχνικού αθλήματος. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου του ΣΕΠαναφέρει:

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ανακοίνωσε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επαγγελματικής πυγμαχίας. Γνωρίζουν αυτοί που το ανακοίνωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με το βασικό νομικό πλαίσιο της Γ.Γ.Α. στην οποία εντάσσεται η ΕΟΠ, αλλά κυρίως αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία;;; 

Σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα νόμο ( άρθρο 63 Ν. 2725/1999) είναι ξεκάθαρο ότι η οποιαδήποτε ελληνική αθλητική ομοσπονδία που καλλιεργεί ερασιτεχνικό άθλημα δεν μπορεί να διοργανώσει δράσεις επαγγελματικού αθλητισμού, παρά μόνο εφόσον εκδοθεί σχετικό προεδρικό διάταγμα. Με άλλα λόγια το πανελλήνιο πρωτάθλημα που έχουν εξαγγείλει οι εκπρόσωποι της ΕΟΠ δεν έχει  νομικό έρεισμα. 

Οι κύριοι Παπαιωσήφ και Σειρηνάκης ή αγνοούν το νόμο, οπότε τώρα που ενημερώθηκαν, προλαβαίνουν να επανορθώσουν, ή γνωρίζουν το νόμο και τον παρακάμπτουν, οπότε και αποτελεί μονόδρομο το να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης . Παρακαλώ τους κ.κ. Παπαιωσήφ και Σειρηνάκη να βγουν δημόσια και να μας εξηγήσουν  σε ποιο νομικό πλαίσιο στηρίζεται το “επαγγελματικό¨ τους πρωτάθλημα. Ως Πρόεδρος του ΣΕΠ που εκπροσωπεί επίσημα την επαγγελματική πυγμαχία, επιφυλλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ “

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: