Χορηγος Επικοινωνιας

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην έκτη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του καθηγητή στατιστικής Δημήτρη Καρλή με θέμα «Τhe funny side of statistics».

Hub Science

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έβδομη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην έκτη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του καθηγητή στατιστικής Δημήτρη Καρλή με θέμα «Τhe funny side of statistics».

Τhe funny side of statistics

Aν ο όρος «Greek statistics» σας φέρνει στο μυαλό κάτι δυσάρεστο, υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία για τη στατιστική. Πρόκειται για μια επιστήμη που μπορεί να βοηθήσει σε κάθε λογής προβλήματα και μπορεί να έχει και μια αστεία πλευρά. Στη διάλεξή του, ο καθηγητής Δημήτρης Καρλής θα μας δείξει την άλλη, πιο ευχάριστη όψη της επιστήμης της στατιστικής. Θα παρουσιάσει ευτράπελες χρήσεις της, υπενθυμίζοντας πόσο σημαντική είναι σε καθημερινά προβλήματα που ενδεχομένως παραγνωρίζουμε. Επίσης, θα θέσει όλα τα καίρια ερωτήματα που μπλέκονται στο μυαλό ενός στατιστικού:

  • Τι έψαχνε ο στατιστικός στον σκουπιδοτενεκέ;

  • Πόσο διαφέρουν οι στίχοι του Τερλέγκα από αυτούς του Πλιάτσικα;

  • Πόσες μονάδες σελφίτιδας μπορεί κανείς να αντέξει;

  • Ποιος είναι ο ρόλος του συντελεστή σκορποχωρίου στη ζωή μας;

  • Είναι τα κατάλοιπα σουρεαλιστικά;

Όλα τα παραπάνω μπορεί να απαντηθούν, μπορεί και όχι…

Δημήτρης Καρλής

O Δημήτρης Καρλής είναι καθηγητής στο τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στατιστική στο ΟΠΑ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε διάφορα περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια. Ασχολείται με τη στατιστική, και κυρίως με προβλήματα ανάλυσης δεδομένων και κατασκευής μοντέλων σε θεωρητικό και εφαρμοσμένο επίπεδο. Τα μοντέλα αυτά έχουν εφαρμογές στον αθλητισμό, τους σεισμούς, τα ατυχήματα και άλλα.

Είσοδος ελεύθερη

Πού

The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:00

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, ΕΣΕΜΕ, επιχειρώ, forfree, HMG Web Radio, Kallithea Press, openscience, protagon.gr, skywalker.gr, Youth Platform, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, 360view

Πληροφορίες

τηλ.: 210-3411009, 210-6395458 (Κα Ελένη Γραμματικοπούλου)

email: info@thehubevents.gr, eleni.gramma@gmail.com

web: www.thehubevents.gr

facebook: https://www.facebook.com/events/815509328634540/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: